здравейте. бих искал да помоля за помощ във връзка със един проблем на оборотите на моята 156ца. При палене оборотите са си добре с леки варияции. но след потегляне при първото изключване от скорост оборотомера заковава на 1500. при по дълги светофари се нормализират след време. а при превключване на скорости колата се изфорсирва само с 300- 400 оборота. можете ли да ми кажете какъв е проблема и какво да правая. предваеително благодаря
Известие
Collapse
No announcement yet.
помощ за проблем с оборотите
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от thedarkdemon Покажи съобщениездравейте. бих искал да помоля за помощ ... и какво да правая. предваеително благодаря
на първо време разгледай надълго и широко раздел "156", сигурно има петдесетина теми, разискващи този проблем. Използвайки търсачката, може и да спестиш малко време...
И ако не откриеш това, което те интересува - иди на компютърна диагностика.
пп Намирисва на стъпков мотор, но все пак не съм Ванга....
-
Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщениеЗдравей,
на първо време разгледай надълго и широко раздел "156", сигурно има петдесетина теми, разискващи този проблем. Използвайки търсачката, може и да спестиш малко време...
И ако не откриеш това, което те интересува - иди на компютърна диагностика.
пп Намирисва на стъпков мотор, но все пак не съм Ванга....
Comment
-
Прегледай всички теми, за проблема с оборотите. Изобщо не бързай да сменяш каквото и да било, и изобщо не се подвеждай по това на кой на какво му "намирисвало". Ще чуеш много неща, и ще те карат да сменяш много неща, моторчета за празния ход, дебитомер, цялата дросел клапа, разни температурни датчици и т.н. Моят съвет е да не избързваш и да не се доверяваш на прехвалени майстори. Аз лично минах по този път.
И да не забравя, може и да те съветват да резнеш пин 15, това наистина работи, само дето никой не казва точно какви ще са последствията. Аз вече две години карам колата с играещи обороти, и свикнах. В началото беше кофти, защото освен играенето, тя гаснеше в движение, но реших този проблем с почистване на дросела. И там брах ядове от прехвалени майстори, които не ми я занулиха после и беше голямо шоу. С времето тя сама се адаптира и сега си е ок.
Пак ти казвам не бързай да се набутваш и да сменяш наред, много хора печелят от тази работа.
Успех...........................
Comment
-
Първоначално публикувано от thedarkdemon Покажи съобщениемерси много на всички (especially to RAT) ще потърся информация и ще поизчакам да видя как ще се развие случая. благодаря за отделеното време. поздрави156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
-
Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщениеТо хубаво ти дават акъл но трябва да си малко по конкретен с модела на колата с кой мотор е с коя кутия (механична или роботизирана) и коя година защото такъв проблем съм виждал при селеспиид който е с елекртона газ както и моделите след 2000 ако е такава ТПС-са е доста по скъп от колкото при стария модел който е 320лв За сметка на това ако си със жило на газта (стария мотор) може да се наложи само почистване на дросела и адаптациа но трябва да си по конкретенГипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
sprint tropheo
155/1.8
156/2.0 Selespeed
Comment
Comment